Haber

Sakarya’ya milli gurur yaşattılar: Büyükşehir 54 madalya topladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 2022 yılında 32 branşta 72 sporcuyu A Milli Takım’a gönderdi. Müsabakalara Türk arması ile katılan Büyükşehirli sporcular, 22 altın, 10 gümüş ve 22 bronz olmak üzere toplam 54 madalya, Sakarya’yı gururlandırdı. 2022 yılı Sakarya adına tarihe iz bırakan başarılarla geçti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü faaliyet gösterdiği 32 branşta ülkemize milli sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Büyükşehir, 2022 yılında farklı branşlarda 72 sporcuyu milli takımlara gönderdi. Büyükşehir sporcuları milli formayla 22 altın, 10 gümüş ve 22 bronz madalya kazanarak ülkemizi ve Sakarya’yı en iyi şekilde temsil etti. Büyükşehir sporcuları uluslararası arenalarda 54 madalya toplayarak Sakarya’yı gururlandırdı. 32 branşta sporu yaşatmak ve ülkeye milli sporcu yetiştirmek amacıyla faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 2022 yılında milli gruba 72 sporcu göndermiş ve bu sporcular uluslararası arenalarda toplam 54 madalya kazanmıştır. Güreşte Mükremin Aktaş Serbest ve Greko-Romen Stilde Büyükler Dünya Şampiyonu, Grekoromen Stil Güreşte Serhat Kırık Yıldızlar Dünya Şampiyonu, Abdül Samet Başar Grekoromen Stil Güreşte Yıldızlar Avrupa Şampiyonu oldu.

Satrançta Berkay Çelik, Avrupa Amatör Satranç Şampiyonası’nda birinci oldu. Karatede Fatih Şen Mısır Serie A Karate Şampiyonası üçüncüsü, kickboksta Fatih Erman Kickboks Dünya Kupası üçüncüsü, kartingde Doruk Sınaç Karting Uluslararası Bambino CUP üçüncüsü oldu. 661. Klasik Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarışan Serdar Yıldırım, üst boy yaparak Pehlivanbaşı oldu. Halterde ise Büyükşehir’in genç sporcularından Ömer Gürmeriç, U15 Halter Avrupa Şampiyonu oldu. Bisiklette Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tipi’nde yarışan Büyükşehir Belediyesi’nden Batuhan Özgür, Bisiklet Dostu Şehir Sakarya’nın adını uluslararası arenada duyurdu.

Judo’da Balkan Şampiyonası’nda Sedat Durmuş ikinci olurken, Konya İslami Dayanışma Oyunları’nda bocce’de Faik Dursun Öztürk ikinci oldu. Uluslararası Kano Şampiyonası’nda Büyükşehir Kano takımı sporcularından Muhammet Emin Sulak ikinci olurken, aynı şampiyonada Mustafa Özmen üçüncü sıraya adını yazdırdı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Avrupa Spor Şehrimiz ve Bisiklet Şehrimiz Sakarya’da spora verdiğimiz değer ve hassasiyet her zaman en üst seviyede olacaktır. Elde ettiğimiz başarılardan, gayretimizden ve bu yoldaki azmimizden gurur duyuyoruz. gün geçtikçe artmaktadır. Türkiye’yi uluslararası düzeyde temsil eden Büyükşehir sporcularımız, 2022 yılına 54 madalya ile damgasını vurdu. Her birini tebrik ediyor, başarılarından dolayı Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz.” – SAKARYA

mucur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu