Sağlık

AB’de Jinekoloji ve Jinekoloji Hemşireliğinde Güncel Konular 1. Uluslararası Ege Sempozyumu

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından “I. Uluslararası Ege Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği Güncel Sorunları Sempozyumu” düzenlendi. EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Fakülte Dekanı Ayşegül Dönmez, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şenay Ünsal Atan, hemşirelik alanında çalışan akademisyenler, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan AB Rektör Yardımcısı Prof. yeşil, sürdürülebilir, ulaşılabilir ve yaşanabilir, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayan, finansal yapıya sahip bir kampüstür. güçlü bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla çalışmalarına devam etmektedir. Ege Üniversitesi, eğitimden araştırma ve geliştirmeye, toplumsal katkıdan uzaktan eğitime, dijitalleşmeden eğitime birçok alanda hayata geçirdiği kaliteli projeleri ve yenilikçi uygulamaları ile ulusal ve uluslararası alanda paydaşlarıyla güçlü bir işbirliği ve iletişim içinde olan lider bir üniversitedir. idari sistemden uluslararasılaşmaya yapay zeka. Bu bilinçle yeni işbirlikleri geliştirmeye, sempozyumlar, projeler ve araştırmalara sıklıkla devam ediyoruz. Tüm bu faaliyetleri Üniversitemizin yarısı kadın olan pahalı mensupları ile yürütüyoruz. Bu huzurlu ve keyifli üniversitemizin büyük bir parçası. Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından bugün 1. Uluslararası Ege Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Sempozyumu’nu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.

İlgili Makaleler

“Kadına şiddet her alanda yaşanıyor”

Kadına yönelik şiddete değinen Prof. sosyal ve kamusal alan. Bu sorunun hem ülkemizde hem de dünyada boyutunun ve yaygınlığının bilincinde olarak; Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek kuruluşları, özel birimler ve medya gibi toplumun tüm kesimlerini kapsayan ortak ve kararlı bir çalışma yürütülmektedir. Sempozyumumuzda klinikte çalışan lisans ve lisansüstü hemşirelik öğrencilerine ve hemşirelere kadına yönelik şiddetle mücadele konusu tanıtılacaktır. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AB Hemşirelik Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, dünya standartlarında yarışan örnek bir eğitim kurumu olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilen fakültemiz, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde araştırma üniversiteleri arasında yer alan Üniversitemiz 55 parametrede katkı sağlamaktadır. Fakültemiz 2006 yılından beri Avrupa Hemşirelik Okulları Ağı olan Florence Network’ün üyesi olup, bu ağın yıllık toplantılarına düzenli olarak katılmış ve 2010 ve 2022 toplantılarına ev sahipliği yapmıştır. 21 ülke ve 46 hemşirelik programından oluşan bu ağ ile; fakültemizin eğitim ve araştırma işbirlikleri son yıllarda ivme kazanmaya devam etmektedir. Üniversitemizin uluslararasılaşması çerçevesinde Alman Hemşirelik Meslek Merkezi ve Özbekistan Daneu Üniversitesi ile protokoller imzaladık.”

“Aile dinamiği aşktan yana çalışmalı”

Sempozyum kapsamında “Kadına yönelik şiddetle mücadelede yanınızdayız” temasını işleyeceklerini belirten Prof. Dr. Dönmez, “Sempozyumumuzda koruma, önleme ve taramada hemşirelerin rolü ulusal ve uluslararası düzeyde şiddet mağdurlarına yönelik programlar kadına yönelik şiddetin farklı boyutlarıyla tartışılacaktır. 2022’nin ilk 10 ayında kadına yönelik şiddet verilerinin bir önceki yıla göre azaldığını, KADES başvuru sayısının 4 milyonu geçtiğini, failin rehabilitasyonuna yönelik tedbirlerin de alınacağını belirtti. şiddetin faili olarak. Şiddet anne karnında öğretilen olumsuz bir konudur. Bu nedenle aile dinamiğinin aşk lehine işlemesi doğrudur. Faydalı bilimsel bilgilerin paylaşılacağı bir toplantı olacağına inandığım sempozyumumuzun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Fakültemiz Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı olmak üzere değerli meslektaşlarıma ve UZEM’e katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim. bilgiler paylaşılır, sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini dilerim.”

Sempozyuma 44 farklı üniversite ve 20 farklı hastaneden 250 kayıtlı katılımcının bulunduğunu belirten Sağlık ve Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. kalite politikası ve üniversitemiz tarafından belirlenen araştırma üniversitesi kriterleri. Bu bağlamda bugün bu uluslararası sempozyumu düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl uluslararası sempozyumun teması olarak, dünyada ve Türkiye’de değerini koruyan, kadın sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, çözüme kavuşturulmamış kadına yönelik şiddet konusunu ‘Yanındayız’ temasıyla konuşacağız. kadına yönelik şiddetle mücadelede sen de varsın’ Cumhurbaşkanlığı 11. Kalkınma Planında Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Amacıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sempozyumumuz IV. Meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi Kaliteli Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefleri konusunda bilinçlendirerek Ulusal Eylem Planı ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkı sağlayacaktır.”

“Kadına yönelik şiddet yaygın bir insan hakları ihlalidir”

Kadına yönelik şiddetin yaygın bir insan hakları ihlali olduğunu belirten Prof. Dr. Ünsal Atan, “Günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddet; Kadınların fiziksel, cinsel, ruhsal ya da ekonomik olarak zarar görmesine neden olan ya da acı çekmesiyle sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel bir ayrımcılık türü olarak ülkelerin öncelikle çözmesi gereken sorunlardan biridir. Kadınlara karşı şiddet; Kadının onuru, bedensel ve ruhsal bütünlüğü, aileleri, toplumları ve gelecek nesilleri zedeleyen bir olgudur. Kadına yönelik şiddet, şiddet mağdurlarının temel haklarını hiçe sayıyor; kişinin insan olmanın getirdiği imkanlardan yararlanarak kendini geliştirmesine engel olur; İnsani harcamalara ve onuruna layık bir hayat sürme hakkını ihlal ediyor. Bu tür bir ihlalin varlığı sadece mağdurları değil, bu kişilerin ailelerini ve nihayetinde toplumu da olumsuz etkilemektedir. Kadına yönelik şiddetin, kadınların maruz kaldığı şiddeti görünür kılmaya yönelik yoğun çabaların bir sonucu olarak, ayrımcılığa dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu kabul ederek; Araştırma, hizmet sunumu ve yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sorunun önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. 11 ulusal konuşmacı ve 5 uluslararası konuşmacının kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik uygulamaları tartışacağı sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini dilerim.

Tüm gün süren sempozyum boyunca; Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Ekip Yaklaşımı ve Hemşirenin Rolü Kadının İnsan Hakları, Kadına Yönelik Şiddetin Üreme Sağlığına Etkileri, Gebelikte Eş İçi Şiddet, Kısırlık ve Şiddet, Kırılgan Kümelerde Şiddet, Savaş, Göç ve Kadına Yönelik Şiddet, Kadına Yönelik Siber (Dijital) Şiddet, Şiddet Mağdurlarıyla Nasıl İletişime Geçebiliriz? Kadına Yönelik Şiddetin Tespitinde Tarama Yöntem ve Modelleri, Teknoloji Tabanlı Girişimlerin Şiddete Uğrayan Kadın ve Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisi üzerine bahis yapılırken, yurt dışından katılımcılar tarafından desteklendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu