Ekonomi

Tur otobüsünün takla attığı kazanın nedeni belli oldu: ‘Sürücü hatası’

Çanakkale’de gezi dönüşü öğrencileri taşıyan otobüsün Bursa’nın İnegöl ilçesinde devrilmesi sonucu sürücü ve 1 öğrencinin hayatını kaybettiği kazanın bilirkişi raporu.

Tutanakta otobüste herhangi bir mekanik arızanın olmadığı, kazanın sürücünün hatasından kaynaklandığı belirtildi.

Kaza, Bursa-Ankara karayolu üzerinde Pazar gecesi İnegöl ilçesi Şehitler Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Çanakkale gezisinden dönen ve Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki bir ortaokulun öğrenci ve öğretmenlerini taşıyan Kemal Arslan (59) liderliğindeki tur otobüsü, sürücünün ani fren yapması sonucu kontrolden çıktı. İçinde 47 yolcu bulunan otobüs yan yatarak bariyerlerin üzerine devrildi. Kazada sürücü Kemal Arslan ve öğrenci Çağan Özgen Çelik (12) hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. Yaralılardan 18’i ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralılar ise kaza mahallinde ayakta tedavi edildi.

soruşturma devam ediyor

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevlendirdiği bilirkişi, kaza mahallinde ve otobüste inceleme yaptı. Edinilen bilgiye göre otobüste mekanik bir arıza olmadığı, kazanın sürücünün hatasından kaynaklandığı açıklandı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

kepsut-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu