Müzisyenler Derneği Genç Müzisyenleri ve Öğrencileri Desteklemeye Devam Ediyor
Müzisyenler Derneği çeşitli etkinliklerle genç müzisyenlere, müzik öğretmenlerine ve öğrencilere destek olmaya devam ediyor.
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 14. sezonunda “Fark Yaratan” seçilen Onur Kahvecioğlu, “sanat, doğa ve insan” sloganıyla 2017 yılında kurduğu Müzisyenler Derneği’nin de temellerini atıyor. sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı çocukların sanatla erken yaşta tanışmasını sağlamak.
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Müzisyenler Derneği’nin 18 farklı ilde düzenlediği atölye, konser, festival gibi etkinliklerde 13 binden fazla kişiye ulaşıldı.
Dernek ayrıca, tek başına görünür olmaya çalışan sanatçılara bir sahne sunmak ve çeşitli atölye çalışmaları ile sanatçılar ile müzik paydaşları arasındaki teması artırmak amacıyla her yıl doğada festivaller düzenlemektedir.
Ayrıca dernek, müzik bölümü öğrencilerine yönelik oluşturduğu mentorluk programı ile öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde güçlenmelerini hedefliyor.
Müzik öğretmenlerinin de çeşitli eğitimlerle desteklendiği dernekte, öğretmenlerin bilgi ve birikimlerini paylaşarak birbirlerine katkı sağlamaları için uygun iletişim kanalları oluşturuluyor.
Köy okullarının sanata sınırlı erişiminden yola çıkarak çocukları müzikle ve en az bir sanat dalıyla tanıştırmak amacıyla hayata geçirilen “Anadolu Artfull” projesi kapsamında, dernek gönüllüleri köy okulu öğrencilerini ziyaret ederek birçok öğrencinin kaynaşmasını sağlıyor. ilk kez bir enstrümanla rekabet etmek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan şunları söyledi:
“Sabancı Vakfı’nın 14. Dönem Fark Yaratanları’ndan Onur Kahvecioğlu’nun hayata geçirdiği Müzisyenler Derneği, kurulduğu 2017 yılından bu yana çeşitli çalışmalarıyla 13 binden fazla kişiye dokundu. Müzisyen, sanat, doğa ve doğa kavramlarına odaklanıyor. Halkın yanı sıra atölyeler, festivaller ve konserler, öğrenciler ve okullar… Ziyaretleri, öğretmenleri ve bağımsız müzisyenlerle yaptığı işbirlikleri ile şikayet etmek yerine harekete geçen Kahvecioğlu, Musicist ile yüze yakın bağımsız genç sanatçıya destek oldu. 200’den fazla müzik öğretmeninin mesleki gelişiminde rol oynamıştır.Tüm bu başarıların ardındaki ilham “Yapılması gereken bir çalışma ve hikaye var. Onun başardıklarını herkesle paylaşmak ve toplumun bu çalışmalardan ilham almasını istiyoruz. Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların, bağımsız müzisyenlerin ve müzikseverlerin hayatlarına doğrudan dokunan Onur Kahvecioğlu’na destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı ise Türkiye’de toplumsal gelişime katkı sağlayan kişi ve kurumların yarattığı harika etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla 2009 yılından bu yana yürütülüyor.
haber-kale.com.tr