Haber

İş Sürekliliğini Tehdit Eden 5 Zayıf Halka

Doğal afetler, bilgi sahtekarlığı ve hırsızlığı, siber saldırılar şirketlerin iş sürekliliğini en çok engelleyen tehditler arasında yer alıyor. Dijital altyapılarında pek çok zayıf bağlantı bulunan şirketlerin iş sürekliliği konusunda olumlu ilerleme sağlayamayacağı görülüyor. Siber korumada dünya lideri Acronise’e göre iş sürekliliğini sağlamak isteyen şirketlerin dijital altyapılarındaki 5 zayıf halkaya dikkat etmesi gerekiyor.

 

Sektörü, büyüklüğü, çalışan sayısı ve nitelikleri ne olursa olsun her şirket iş sürekliliğini bozacak tehditlere maruz kalıyor. Şirketlerin iş sürekliliğini en çok bozan tehditler arasında doğal afetler, veri sahtekarlığı ve hırsızlığı, siber saldırılar yer alıyor. Siber savunmada küresel bir lider olan Acronis, iş sürekliliğini bozan, gözden kaçan 5 zayıf bağlantıyı listeliyor.

 

1. Sorunsuz geçmişe güvenmek:  Şirketler öngörülemeyen ama olası tehditlere karşı hazırlık yapmayarak, eğitimli çalışanlara sahip olmadan ve sıradan tehditleri göz ardı ederek sorunsuz geçmişlerine güvenerek hareket ediyor. Ancak bu tutum, karşılaşılan ilk olumsuz durumla birlikte iş sürekliliğinde aksamalara neden olabilir.
 

2. Tehdit ve risklerin doğru değerlendirilememesi: Şirketler en değerli dijital varlıklarını belirlemeli ve bunlara yönelik ek önlemler almalıdır. Müşteri bilgileri, finansal bilgiler gibi en çok korunması gereken ve kaybolması halinde faaliyetlerin tamamen durmasına neden olabilecek veriler şirketler için çok değerlidir. Bankacılık, finansal hizmetler, imalat, BT hizmet sağlayıcıları, havayolları, hastaneler ve kamu hizmetleri gibi bazı sektörlerin bu konuya daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir.

 

3. Çalışanlara iş sürekliliği konusunda eğitim verilmemesi: İş sürekliliğine doğrudan ve dolaylı olarak dahil olanların yetkinliği son derece değerlidir. Eğitimsiz tek bir çalışanın zincirin en zayıf halkası olacağı unutulmamalıdır. Odak noktası, iş sürekliliğini her zamanki gibi organizasyonun tamamında bir iş modülü olarak yerleştirmek olmalıdır. Bu, gözden kaçırıldığında ve işler ters gittiğinde kuruluş için daha maliyetli olabilir.

 

4. İş sürekliliği planları nadiren uygulanır: Sorunların temel nedenleri şirketlerde iş sürekliliği planlarının öncelikli olmaması ve günlük süreçlerin daha değerli görülmesidir. İş sürekliliği testi eğitim gibidir. Sistematik olarak test yapan kuruluşlar, planlardaki veya diğer düzenlemelerdeki zayıflıkları tespit edip müdahale edebilir. Tekrarlanan sistematik testler operasyonel mükemmelliğe ulaşma yolunda önemli bir adımdır.

 

5. Üçüncü taraf hizmetlerinin iş sürekliliği planına dahil edilmemesi: İş sürekliliği planları ve yönetmeliklerinde yapılan hatalardan biri de satıcı veya tedarikçilerin planlamaya dahil edilmemesidir. Üçüncü taraf hizmetlerinin rastgele bir şekilde kesilmesi, zincirleme etki yaratacağından şirketinizde aksamalara neden olabilir.

 

Acronis Hakkında

  Acronis, çağdaş dijital dünyanın güvenlik, kullanılabilirlik, gizlilik, özgünlük ve güvenlik (SAPAS) zorluklarını çözen entegre, otomatik siber sınırlama sağlamak için bilgi koruma ve siber güvenliği birleştirir. Hizmet sağlayıcıların ve BT profesyonellerinin taleplerini karşılayan esnek dağıtım modellerine sahip Acronis, yapay zeka destekli yeni nesil antivirüs, yedekleme, felaket kurtarma ve uç nokta koruma çözümleriyle veri, uygulama ve sistemler için üstün siber koruma sağlıyor. En son makine zekası ve blockchain tabanlı kimlik doğrulama teknolojileriyle desteklenen gelişmiş kötü amaçlı yazılımdan koruma özelliğiyle Acronis, buluttan hibrit ve şirket içi ortamlara kadar her şeyi düşük ve öngörülebilir bir maliyetle korur.

 

Acronis, Singapur’da kurulmuş bir İsviçre şirketidir. Yirmi yıllık inovasyonu kutlayan Acronis’in 45 lokasyonda 2.000’den fazla çalışanı var. Acronis Cyber ​​​​Protect çözümü 150’den fazla ülkede 26 dilde mevcuttur ve 18.000 hizmet sağlayıcı tarafından 750.000’den fazla işletmeyi korumak için kullanılmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-sivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu