Yemek yemek aslında çok hoşken lezzet kenti Gaziantep kelam konusu olduğunda bu hoşluk kat be kat artıyor. Yemekleriyle ünlü Gaziantep’te nerede ne yenir? Buyrun efendim…
Beyrancı Mustafa
Beyrancı Mustafa oldukça mütevazı bir mekan. Tek bir yemeğe yani beyrana yoğunlaşarak çalışıyor. Porsiyonları da bir hayli cömert. Tek olumsuz yönü ise saat 10’a kalmadan beyranın bitiyor olması. Hafta sonları ise sabah 8’den evvel gitmezseniz yeniden beyran bulamayabilirsiniz.
Adres: Beyrancı Mustafa, Yazıcık Mahellesı, Yazıcık konutları 1b D:altı 51, 27400 Şahinbey/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te yediğim Beyranlar ortasında eti ve sarımsağı en bol olan burası idi. Dükkanın tam karşı çaprazında tırnak pide fırınından sıcacık gelen pideyle yemek, keyfi bir kat daha artırıyor. Uykunuzdan feragat etmek dışında sizi üzebilecek bir ayrıntı yok.
Baklavacı Zeki
İşletmenin sahibi olan Bülent Beyefendi, İTÜ mezunu bir mühendis. İşletmesini ise usta bir aşçı olan büyük dedesi Mehmet Maasinoğlu’nun bilgi mirası ile devam ettiriyor. Şöbiyetleri çıtır çıtır olan bu işletme küçük ölçekli çalışıyor. Şerbetleri ve baklavaları ise oldukça lezzetli. Eğer ziyaret ederseniz su böreğini de mutlaka denemelisiniz.
Adres: Alleben Mahallesi, Atatürk Blv. 38/B, 27010 Şahinbey/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te baklava yenilecek birinci yer burasıdır. yalnızca baklava yemeyin, taze ise şöbiyet (bekleyince içindeki kaymak nedeniyle yumuşuyor) ve bol fıstıklı tereyağlı kurabiyesini kesin denemelisiniz
İmam Çağdaş
İmam Çağdaş’ın soğanlı lahmacunu oldukça lezzetli. Kuzu eti ile yapılan lahmacunlar hem çok iyi pişiyor hem de içi sulu kalıyor. Eğer yolunuz Gaziantep’e düşerse kesinlikle soğanlı lahmacunu denemelisiniz.
Adres: Şekeroğlu mah, Gümrük Cd. Uzun Çarşı No:49, 34200 Şahinbey/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te bugün Birinci olarak imam çağdaşa geldim sizi tavsiyeniz üzerine evvel soğanlı lahmacun yedim pek uygundu lakin bir şahaser değil lakin Ali nazik (şişten) benim için tam bir şaheserdi baklavalara gelince finalde bi kare baklava bi midye yedim baklava pek yeterliydi ancak midye orta segment beklentimin altında kaldı lakin yeniden de imam çağdaş Antep’e giden için vazgeçilmeden gidilecek bi yer.
Kebapçı Halil Usta
Kebapçı Halil Usta’nın gerçek bir et uzmanı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Halil Usta 8 yaşından beri kasaplık yapıyor ve lokantasında yalnızca koyun eti kullanıyor. Lokantaya gittiğinizde yapmanız gereken tek şey ise seçimi Halil Usta’ya bırakmak. Size kalan ise odun ateşinde yavaş yavaş pişen yemeklerin tadını çıkarmak.
Adres: Halil Usta, Karşıyaka Mah., Monopol Cad. Öcükoğlu Sok. No:6, 27500 Şehitkamil/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Favori kebapçım burası. Gaziantep’e gidince kesin uğrarım. Keme mantarı vaktinde giderseniz onu denemeden dönmeyin
Ünal Et Lokantası
Ünal Et Lokantası, merkezden biraz uzak fakat gidilmeye paha. Burayı bu kadar kıymetli kılan şey ise katmerleri. Katmerler, kaymağın kendi yağı ile ve taş fırınında pişiyor. Bu yerde birebir vakitte değişimli çıkan yemekler ve beyran da var. Seçim sizin!
Adres: 1 Organize Sanayi Bölgesi, 27600, Şehitkamil/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Antep’in en düzgün et lokantası demek abartı olmaz. Menüdeki tüm seçenekler çok başarılı.Hafta içi öğle saatlerinde giderseniz kendinizden geçmeniz kuvvetle beklenen.
Tadım Lokantası
Tadım Lokantası’nın asıl sahiplerinin mesleği kasaplık. Lakin 2022 yılından bu yana işletmecilik yapıyorlar. Yemekleri ise çoklukla yöresel ve döneme uygun biçimde çıkıyor.
Adres: Sanayi Mahallesi, Göllüce Cd., 27110 Şehitkamil/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te sulu ve fırın yemekleri ile soğan kebabı, patlıcan kebabı, soğanlı lahmacun üzere lezzetleri tıpkı anda harika yapan tek gerçek esnaf lokantası.
Dukat Beyran
Dukat Beyran, daha evvel bahsettiğimiz Metanet Lokantası’ndan ayrılan Harun Usta tarafından kurulan bir işletme. Burada kelle paça ya da beyran yemeyi tercih edebilirsiniz nacak şayet beyran için gidiyorsanız günün erken saatlerini seçmeniz gerekiyor.
Adres: Fevzipaşa Mahallesi, Korutürk Caddesi No:36, 27665 Şehitkamil/Gaziantep
Kullanıcı yorumu: Beyran çok hoştu, bunun yanında et kavurma yedik şahaneydi. Pideleri de hoştu. Kesinlikle ziyaret edilmeli